Ministar o vožnji auto-putem u kontrasmeru: Saobraćajna nekultura koja ugrožava živote

Ministar saobraćaja Tomislav Momirović prokomentarisao je za B92.net neodgovorno ponašanje pojedinih vozača koji su vozili auto-putem "Miloš Veliki" u suprotnom smeru.

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2021.

19:06

Ministar o vožnji auto-putem u kontrasmeru: Saobraćajna nekultura koja ugrožava živote
Foto: RINA

U subotu na auto-putu "Miloš Veliki" desetak neodgovornih vozača samoinicijativno je krenulo da vozi u kontrasmeru jer je tunel Brančić bio privremeno zatvoren zbog sudara. Kako komentarišete ovako ponašanje?

"Svi zajedno moramo da utičemo na podizanje svesti u javnosti na temu bezbednosti u saobraćaju i ono što smo videli za vikend na auto-putu 'Miloš Veliki' je primer saobraćajne nekulture koji dovodi do ugrožavanja života i onih koji su tako postupili a i onih koji su se susreli sa vozačima koji nisu poštovali normalizaciju saobraćaja i signalizaciju", kazao je ministar Momirović.

"Sve češće se susrećemo sa izuzetno neodgovornim ponašanjem u vožnji i nekim novim, apsolutno nebezbednim i po mom ličnom mišljenju nenormalnim modelima lične promocije od strane raznih influensera na društvenim mrežama koji se snimaju dok voze, i to bez pojasa, uz čestu upotrebu opijata", dodao je on.

Podsećamo, na društvenim mrežama je objavljen snimak na kome se vidi veći broj vozila koji se kreće auto-putem "Miloš Veliki" u suprotnom smeru od dozvoljenog.

Na snimku se vide desetine automobila kako voze u kontrasmeru, a bilo je i vozila koja se kreću u rikverc zaustavnom trakom. O ovom incidentu u ponedeljak se oglasilo i JP "Putevi Srbije".

U tom preduzeću navode da se na deonici Ljig - Takovo, u tunelu Brančić, u smeru Beograd - Čačak, desila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala 2 putnička vozila koja su blokirala obe saobraćajne trake, pa je saobraćaj kroz tunel je bio obustavljen.

Obustava saobraćaja kroz tunel Brančić prouzrokovala je kolonu vozila ispred samog tunela i nekoliko desetina vozača se ne želeći da sačeka normalizaciju saobraćaja, samoinicijativno okrenulo i vozilo u suprotnom smeru, ne poštujući saobraćajnu signalizaciju i postupajući suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, ugrožavajući kako svoju tako i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju, kažu u "Putevima Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: