Stroži uslovi na tehničkom, da li su vozači Juga, Zastave 101, Golfa 2 u problemu? VIDEO

Nova pravila počeće da se primenjuju od 5. jula.

Izvor: B92

Subota, 16.01.2021.

10:51

Stroži uslovi na tehničkom, da li su vozači Juga, Zastave 101, Golfa 2 u problemu? VIDEO
Screenshot TV Prva

Mediji prenose informaciju da više od 100.000 automobila ove godine neće moći da prođe tehnički pregled. Najavljeni su stroži uslovi - koji standardi se uvode i koji automobili od jula neće moći da budu registrovani?

O ovoj temi koja interesuje brojne vlasnike automobila u Srbiji, za TV Prvu govori Vlada Marinković iz Asocijacije tehničkih pregleda.

Koji vozači će imati najviše problema od jula ove godine?


"Pravilnik važi već dve i po godine, a odložena je stavka o pregledu izduvnih gasova koja će početi da se primenjuju od jula 2021. Jedini problem imaće vozači koji su izvršili neovlašćenu prepravku svog vozila, odnosno skidanje katalizatora i lambda sonde, DPF filtera, i naravno vozači koji ne održavaju svoj auto u ispravnom stanju, jer je tehnički pregled pre svega utvrđivanje minimalnih voznih i ekoloških karakteristika potrebnih za učestvovanje vozila u saobraćaju."

"Vozila koja su napravljena, homologovana, odnosno odobrena bez katalizatora ne treba da imaju katalizator. Ta vozila nemaju katalizatore i kao takva će ostati u upotrebi dokle god ih registrujete. Dokle god ih održavate u ispravnom stanju, možete da ih registrujete. Jugo nema katalizator, Zastava 101 nema katalizator... Golf 2 nema DPF filter - za njih važe zakonske regulative koje su važile u trenutku njihove proizvodnje. Ljudi koji voze takve automobile, zaista ne treba da se brinu - nastaviće da prolaze tehnički pregled kao i do sada, za njih se ništa ne menja."


Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: