Drugi prave greške u vožnji, ali vi možete da spasete živote VIDEO

Vreme ne možete da vratite, a sa posledicama svojih loših odluka u vožnji moraćete da živite.

Izvor: B92

Utorak, 15.10.2019.

09:15

Drugi prave greške u vožnji, ali vi možete da spasete živote VIDEO
Screenshot YouTube

S pravom se ljutimo kada nas neko namerno "iseče" u vožnji, kada ne daje migavac a skreće, kada se prestrojava u našu traku a da nije ni pogledao u retrovizor ili kada se sa sporednog puta uključuje na glavni neposredno ispred nas. Iako je to frustrirajuće, činjenica je da ne možemo da utičemo na ponašanje drugih vozača u saobraćaju koji prave prekršaje i greške.

Ono što možemo je da se ponašamo odgovorno za volanom, da ne vozimo prebrzo i da uvek budemo oprezni, jer naša pravovremena reakcija može da kompenzuje tuđe greške u saobraćaju i sačuva živote.

Na temu bezbednosti saobraćaja snimljeni su brojni spotovi, ali je ovaj novozelandski od pre nekoliko godina verovatno jedan od najupečatljivijih koje smo imali priliku da vidimo: Video nosi snažnu poruku – čak iako neko drugi napravi grešku u saobraćaju, nesreća se može izbeći ukoliko mi ne vozimo prebrzo.

Da je vozač koji se kreće glavnim putem vozio sporije, mogao bi da zakoči na vreme i tragedija bi bila izbegnuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: