Porsche predstavio "novi" Macan (FOTO)

Nemački premijum proizvođač predstavio je u Šangaju redizajniranu verziju svog najprodavanijeg modela, SUV Macan.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.07.2018.

08:45

Porsche predstavio
Foto: Porsche

Prva generacija Macana je od predstavljanja 2014. prodata u više od 350.000 primeraka, a prošle godine je prodato trostruko više vozila ovog modela od 911.

"Novi" Macan se ne razlikuje drastično od "originala", u pitanju su sitne dizajnerske promene uz LED farove kao standardni deo opreme.
Foto: Porsche
Pažnju pre svega privlači zadnja LED svetlosna grupa koja se pruža duž celog gepeka automobila, poput Cayenne i Panamere, nove generacije 911 i električnog modela Taycan.

Porsche je uveo i nove boje poput Miami Blue, Dolomite Silver Metallic, Crayon i Mamba Green Metallic, uz nove alu felne od 20 i 21 inča.
Foto: Porsche
U unutrašnjosti u prvi plan iskaču su nova centralna konzola nad kojom dominira veći multimedijalni sistem sa ekranom osetljivim na dodir od 11 inča.

Stiže sa povećanom funkcionalnošću uključujući i inteligentni sistem kontrole govorom i informacijama o saobraćaju u realnom vremenu kao standardnim delom opreme.
Foto: Porsche
Macan dolazi i sa smartfon aplikacijom koja omogućava vlasniku da snimi svoja iskustva sa terenske vožnje.

Druga očigledna promena je GT sportski volan iz 911 modela koji daje sportski notu unutrašnosti vozila, kao i Sport Response dugme u Sports Chrono paketu opreme.
Foto: Porsche
Ostale promene su vetrobran sa grejačima i uređaj za jonizaciju radi prečišćavanja vazduha.

Što se tiče asistencije u vožnji, novi Traffic Jam Assist omogućava popuautonomnu vožnju, uključujući automatizovano ubrzanje, kočenje, upravljanje pri brzinama do 60 km/h.
Foto: Porsche
Porscheovim inženjeri su unapredili i šasiju čime je povećan kvalitet vožnje.

Osnovni Macan i dalje ima četvoroclindrični agregat ali zbog WLTP normi je slabiji pa sada ima 245 KS. Sledi 3,0-litarski V6 sa 354 KS, dok je na vrhu 2,9-litarski V6 biturbo koji raspolaže sa 440 KS.
Foto: Porsche
Svi agregati su benzinski, ne očekuju se motori na dizel gorivo, ali ni hibridi u ovoj generaciji.

Osveženi Macan prvo će se naći u prodaji u Kini, dok će ga ostatak sveta dobiti krajem godine.
Foto: Porsche
Spekuliše se da će cena u Nemačkoj biti oko 58.000 evra.
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche
Foto: Porsche

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: