Peugeot ukida 208-icu sa 3 vrata?

Francuski proizvođač trebalo bi uskoro da obustavi proizvodnju trovratne verzije svog potkompaktnog automobila.

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2018.

09:47

Peugeot ukida 208-icu sa 3 vrata?

Modeli iz klase malih automobila (popularog "B" segmenta) veoma su traženi u Evropi, a konkurencija među proizvođačima u toj kategoriji vozila je veoma velika.

Kako bi privukle što više potencijalnih kupaca, auto-kompanije su godinama nudile hečbek opcije sa 3 i 5 vrata, ali u poslednje vreme sve više proizvođača odustaje od manje praktične trovratne verzije.

Jedan od razloga je manja popularnost ove opcije, ali i ušteda u proizvodnji.
Trovratne varijante više ne postoje kod modela kao što su Renault Clio, VW Polo, Seat Ibiza i Kia Rio, a kako saznaje AutoWeek, sledeći proizvođač koji će ukinuti verziju sa 3 vrata je Peugeot.

Navodi se da francuska kompanija namerava da u narednim sedmicama okonča proizvodnju modela 208 sa 3 vrata.

S obzirom da Peugeot na auto-salonu u Parizu, koji će se održati u oktobru, treba da predstavi sledeću generaciju 208-ice, izvesno je da će i taj automobil biti dostupan samo u verziji sa 5 vrata.

Među potkompaktnim modelima koji su zadržali varijante i sa 3 i sa 5 vrata u najnovijim generacijama su i neki veoma popularni automobili iz ovog segmenta - Ford Fiesta i Opel Corsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: