Jubilarac iz Kragujevca: Pola miliona FIAT-a 500L

Petstohiljaditi primerak modela FIAT 500L sišao je u četvrtak sa proizvodne trake fabrike u Kragujevcu. Pola miliona automobila izrađeno je za nešto manje od 6 godina proizvodnje.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2018.

16:47

Jubilarac iz Kragujevca: Pola miliona FIAT-a 500L
Foto: FCA

Jubilarni automobil je FIAT 500L Cross sa Multijet dizel motorom zapremine 1.6 litara sa 120 konjskih snaga u „bi-kolore“ sicilijansko narandžastoj boji sa sjajnim crnim krovom.

FIAT 500L se u poslednjih pet godina učvrstio u samom vrhu svoje kategorije automobila u Evropi, a lider je na tržištima Italije i Španije.

U 2017. ovaj model je u svojoj klasi u Evropi dostigao udeo na tržištu od oko 22% i više od 52% u Italiji, a tokom protekle godine predstavljene su restilizovane verzije sve tri varijante – Urban, Cross i Wagon (produženi model sa 7 sedišta).

U FIAT-u kažu da je u januaru 2018. godine u Evropi zabeležen porast prodaje modela 500L od 5%, u odnosu na isti period 2017, dok je u Italiji tržišni udeo u ovoj kategoriji iznosio preko 50%.
FIAT-ova fabrika u Kragujevcu otvorena je u aprilu 2012, nakon tri godine intenzivnih radova i milijardu evra investicija za nadogradnju infrastrukture, renoviranje objekata i proizvodnih kapaciteta, kao i instalaciju najmodernije opreme i sistema za proizvodnju vozila.

Danas, fabrika u Kragujevcu predstavlja jedan od najsavremenijih proizvodnih pogona u okviru FCA Grupacije širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: