Da li biste ovo prijavili policiji?

Najvažnija uloga saobraćajne policije je da se stara o bezbednosti saobraćaja. U uređenim zemljama vozači je uglavnom tako i doživljvaju i često su spremni na saradnju kako bi zajedničkim delovanjem unapredili opštu bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2013.

10:28

Default images

Na snimku koji je načinjen na jednom autoputu u saveznoj državi Ajdaho, u SAD, možemo da vidimo primer takve saradnje. Vozač je uočio automobil koji juri autoputem i usput udara u druga vozila, i o tome je telefonom obavestio policiju.

Istovremeno, nastavio je da se na bezbednoj udaljenosti kreće iz prekršioca ne prekidajući telefonski vezu sa policajcima i pružajući korisne informacije o tome šta se dešava i gde se trenutno nalazi. Na kraju, policija je sustigla i zaustavila prekršioca.

Pogledajte snimak čitavog događaja:



Policija je saopštila da je tokom jurnjave vozač, koji je identifikovan kao 50-godišnji Glenn M. McNutt , izazvao najmanje pet sudara, ali da na sreću niko nije ozbiljnije povređen.

U ovom slučaju reč je o ekstremnoj situaciji i verujemo da bi mnogi vozači i kod nas obavestili policiju o tome šta se događa, ali činjenica je da smo često spremni da okrenemo glavu na drugu stranu kada neko ugrožava bezbednost saobraćaja smatrajući da nas se to ne tiče.

Da li biste u sličnoj situaciji prijavili policiji vozača koji je izazvao nekoliko sudara i nastavio da juri autoputem, čak i onda kada vi niste neposredno ugroženi? Da li biste prijavili vozilo koje svojim kretanjem očigledno predstavlja opasnost za ostale učesnike u saobraćaju, čak iako pre toga nije izazvalo sudar?

Da li smatrate da kod nas postoji dovoljno poverenja između vozača i pripadnika saobraćajne policije i želja za obostranom saradnjom u cilju poboljšanja bezbednosti saobraćaja?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: