Došlo je vreme: Prvi Huawei koji dolazi sa zamenom za Android

Kineski gigant Huawei se već dugo sprema na ovaj potez, a konačno je došlo vreme i da ga napravi - Huawei P50 biće prvi model koji izlazi sa unapred instaliranim Harmony operativnim sistemom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

19:48

Došlo je vreme: Prvi Huawei koji dolazi sa zamenom za Android
Foto: Depositphotos/alexeynovikov

Prema informacijama sa kineske društvene mreže Weibo, završen je test verzije HarmonyOS Beta 2, i započeta je Beta 3 faza testiranja. Naravno, ovo nije i prvi Huawei model koji ima HarmonyOS, ali će biti prvi gde je Android potpuno "preskočen".

Masovna migracija postojećih Huawei ureaja na HarmonyOS očekuje se početkom aprila, a pretpostavlja se da će obuhvatati između 300 i 400 miliona uređaja , uključujući i pametne televizove, satove i druge IoT gedžete.

Da bi se za sve ovo pripremio, Huawei uvodi i nekoliko dodatnih inovacija. Tako će Petal Search postati pretraživač u pravom smislu te reči, a Petal Maps i Docs već postoje. Uz njih, uskoro bi trebalo da budu predstavljeni i Petal Assistant, Petal tastatura i Petal Vision - AR aplikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: