Zrenjanin - Društvo - B92 Lokal

"Ekogradnja" planira izgradnju novog pogona u Zrenjaninu

Firma "Ekogradnja" planira izgradnju novog pogona za proizvodnju prefabrikovanih betonskih elemenata za industrijske hale i mostove u Zrenjaninu, najavio je tehnički direktor kompanije Slobodan Milin.

Izvor: B92.net Zrenjanin
Podeli
Foto: Grad Zrenjanin
Foto: Grad Zrenjanin

U nastavku obilaska domaćih i stranih preduzeća koja posluju na teritoriji našeg grada, gradonačelnik Simo Salapura, sa svojim saradnicima, posetio je danas preduzeće "Ekogradnja" i tom prilikom razgovarao sa nadležnima u tom zrenjaninskom preduzeću, navodi se na zvaničnom gradskom sajtu.

Posle obilaska fabrike betona, laboratorije za ispitivanje betona i asfaltne baze u blizini industrijske zone "Jugoistok", gde je smeštena i centrala tog preduzeća, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što "Ekogradnja", kao najveće proizvodno preduzeće u našem gradu, ostvaruje odlične poslovne rezultate koji se ogledaju kroz veliki broj zaposlenih radnika, ali i kroz planove za otvaranje novih radnih mesta.

"Ova kompanija je najveći domaći investitor na teritoriji grada Zrenjanina kada je u pitanju građevinarstvo, preko tri stotine zaposlenih, tradicija duga više od dve decenije i od samih početaka do danas više puta povećavala je proizvodne kapacitete, proširivala je vrste delatnosti i povećavala broj zaposlenih. Preduzeće posluje na četiri lokacije u našem gradu, a ono što je veoma bitno jeste da se očekuje još jedna investicija u sklopu ovog kompleksa vredna čak 3 miliona evra kojom će "Ekogradnja" unaprediti svoju proizvodnju", rekao je gradonačelnik Salapura.

Ocenio je da je reč o kompaniji poznatoj po niskogradnji, visokogradnji i hidrogradnji i izrazio zadovoljstvo što takva uspešna firma posluje u našem gradu.

"Moramo reći da su i ostale lokalne zrenjaninske kompanije imale veoma velike benefite kad je u pitanju izgradnja kompleksa kompanije "Linglong,” konkretno "Ekogradnja" je ostvarila izuzetnu saradnju sa tom kineskom kompanijom i to se naravno ogleda u proširenju delatnosti i kapaciteta koji su danas na kompleksu kompanije itekako vidljivi", dodao je on.

Tehnički direktor "Ekogradnje" Slobodan Milin istakao je da je reč o porodičnoj firmi koja se dugi niz godina bavi građevinarstvom, proizvodnjom građevinskog materijala od peska, frakcija za betone i asfalt, do transportnog betona, a da se bave i proizvodnjom asfalta i betonske galanterije.

"Trenutno je tri stotine stalno zaposlenih radnika, njih dvadeset je tehničkih lica - inženjera, a poslujemo na teritoriji od oko sto kilometara u Zrenjaninu i okolini, dok u okruženju realizujemo i veće projekte", kazao je Milin.

Naveo je i da je u planu izgradnja novog proizvodnog pogona, u kom će se proizvoditi prefabrikovani betonski elementi za industrijske hale i mostove.

"Namera nam je i da realizujemo gradnju stambeno-poslovnog kompleksa u naselju "Bagljaš”, u blizini tržnog centra BIG, a svi ti novi poslovi stvoriće mogućnost za zapošljavanje još najmanje sto novih radnika", rekao je Milin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.