Subotica - Servisne informacije - B92 Lokal

Postavlja se spomenik; delimično zatvaranje ulice za saobraćaj

Zbog radova na postavljanju Spomenika kralju Petru Prvom Karađorđeviću i parternog uređenja oko spomenika danas u Subotici u vremenskom periodu od 13 do 16 časova doći će do privremene zabrane saobraćaja u delu Ulice Đure Đakovića, na potezu od raskrsnice kod hotela Patrije do Savremene galerije.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, xload
Ilustracija: Depositphotos, xload

Zbog ovog privremenom zatvaranja, u navedenom periodu doći će do promena u trasama linija gradskog saobraćaja i to na linijama 1A "Kelebija opština-Jadran-Bolnica-Novo naselje", kao i linija 2 "Srpski šor-Pačirski put". Navedene linije će od stajališta "Mešc" do stajališta "Lifka" saobraćati ulicama Senćanski put-Maksima Gorkog-Matije Gupca. Stajališta "Jadran", "Higijenski zavod"; "Arsenija Čarnjevića", "Sinagoga" neće biti u upotrebi, piše Subotica.com.

Autobusi na liniji 1a i 2 će na navedenoj trasi koristiti stajališta "Patrija", "Pošta I", "Matije Gupca". Pored navedenih stajališta na liniji 2 će se dodatno koristiti i stajalište "Sinagoga".

Prvi polasci koji će saobraćati po privremenoj trasi su, sa Kelebije polazak u 12:55, sa Novog naselja u 13:10. Na liniji 2 to biti polasci u 13:10 iz Srpskog šora odnosno sa Pačirskog puta.

Iz "Subotica transa" napominju da će Izmene u saobraćaju navedenih linija trajati do završetka radova u Ulici Đure Đaković.

Podsetimo, spomenik kralju Petru Prvom predviđeno je da se svečano otvori u četvrtak, 25. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.