Subotica - Društvo - B92 Lokal

Na smotri oldtajmera na Paliću prvi put i "tomos" motori

U okviru 25. jubilarnog Međunarodnog oldtajmer susreta je na Paliću ispred Velike terase izloženo 59 starih vozila i 56 motocikala marke "tomos".

Izvor: dnevnik.rs Subotica
Podeli
Foto: Shutterstock/Michal Cervenansky
Foto: Shutterstock/Michal Cervenansky

Najnovije vesti iz Subotice čitajte ovde.

Na manifestaciji su, kako se navodi na sajtu Grada, prikazana oldatajmer vozila iz zemalja bivše Jugoslavije, ali i iz Mađarske, Slovačke, Rumunije i Engleske.

Ovoj već tradicionalnoj izložbi oldtajmer vozila, koja je među najmasovnijim u regionu, prisustvovali su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Srđan Samardžić.

Pozdravljajući sve goste iz zemlje i inostranstva gradonačelnik Bakić je posebno pozdravio prijatelje iz Kiškunhalaša, jer osim što su dva udruženja ljubitelja starih motornih vozila uspostavila bratsku saradnju, tako su i naši gradovi već dugi niz godina u odličnim odnosima i saradnji, a od 2016. i zvanično bratski, rekao je Bakić.

Izložba oldtajmera uvek je rado viđena i dobro posećena, to je manifestacija koja je postale već tradicionalni deo turističke ponude Subotice preko leta. Pošto takvi uspesi ne dolaze sami od sebe iskoristio bih ovu priliku da izrazim veliku zahvalnost predsedniku i članovima udruženja Old tajmer koji ulažu veliku energiju i posvećenost u organizaciju jedne ovakve izložbe, kazao je subotički gradonačelnik.

On je podsetio da je u prethodne dve godine pandemija korona virusa sprečavala mnoge izlagače i posetioce da se pojave ali je ove godine na zadovoljstvo mnogih manifestacija masovnija.

Pored pandemije nažalost imamo i globalnu energetsku krizu koja ostavlja traga na automobilsku industriju ali srećom postoje ljudi koji istrajavaju u ljubavi prema motornim vozilima uprkos nepovoljnim okolnostima. Srbija na čelu sa svojim predsednikom, čini sve za što bolji standard svojih građana, samim tim pravi jedan ambijent mira i stabilnosti da možemo svi da funkcionišemo pa tako i ljubitelji starih automobila, naglasio je.

Tomislav Vidaković, jedan od organizatora ovog susreta zahvalio se gradonačelniku i rukovodstvu Grada Subotice na podršci bez koje, kako je rekao, ova manifestacija ne bi mogla da se organizuje na ovakvom nivou.

Podsetio bih da se ove godine peti put organizuje i smotra tomos motocikala tako da posetioci mogu da uživaju i u vremešnim tomos motociklima, dodao je Vidaković, piše Dnevnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.