Stefan Milenković 11. septembra na "Kaleidoskopu kulture" u Novom Sadu

Violinista Stefan Milenković i Vojvođanski simfonijski orkestar uz maestra dirigenta Aleksandra Markovića, održaće koncert klasične muzike u subotu, 11. septembra u Novom Sadu, u okviru četvrtog izdanja festivala "Kaleidoskop kulture" u Novom Sadu, saopštila je direkcija festivala.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.09.2021.

11:10

Stefan Milenković 11. septembra na
Foto: Stokkete/shutterstock

Koncert će se održati na Korzou kao najveći umetnički i produkcijski poduhvat u nedelji izvođačke umetnosti na Kaleidoskopu kulture, ponovo će izmestiti klasičnu muziku iz koncertnih sala, i na taj način približiti tu vrstu umetnosti svim sugrađanima.

Po ugledu na Pariz, Beč, London, Berlin i druge metropole, ali i gradove Evropske prestonice kulture, 11. septembra Novosađani će uživati u jedinstvenom koncertnom izvođenju jednog od najtalentovanijih muzičkih umetnika sa naših prostora - Stefana Milenkovića.

Milenković se vratio iz Amerike nakon nekoliko decenija koje je tamo proveo, i u Novom Sadu je postao profesor na Muzičkoj akademiji kao i umetnički direktor nove Koncertne dvorane.

Na povratku u Srbiju već je imao zapažene koncerte u Beogradu na sceni Botaničke bašte, na festivalima u Pančevu i Banja Luci, a sada je pred njim koncert u Novom Sadu.

Uz Milenkovića nastupa Aleksandar Marković, dirigent sa bogatom evropskom karijerom, u ulozi šefa-dirigenta Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: