Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Uručena savremena oprema za Medicinsku školu u Kragujevcu

Medicinska škola "Sestre Ninković" u Kragujevcu uručena je danas donacija Ministarstva pravde, a u pitanju je najsavremenija opremu vredna 2,1 milion dinara.

Izvor: Tanjug Kragujevac
Podeli
Foto: Depositphotos/DragonImages
Foto: Depositphotos/DragonImages

Oprema je nabavljena iz sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportuniteta), a predstavnik Ministarstva pravde Dejan Carević ocenio je da će oprema višestruko unaprediti nastavu đacima koji se školuju za medicinske sestre i tehničare, laboratorijske i farmaceutske tehničare.

Carević je podsetio da je Ministarstvo prošle godine opredelilo 500 miliona dinara za 130 projekata od javnog značaja.

Najviše je sredstava izdvojeno upravo za zdravstvo i to skoro 237 miliona dinara, za projekte iz oblasti prosvete skoro 163 miliona, socijalnu zaštitu 41 milion, kulturu 31 milion...

Škola u Kragujevcu dobila je dve similator lutke za izvođenje vežbi nastave zdravstvene nege, dva bolnička kreveta sa elektromotorima, tri ruke za vežbanje davanja injekcija, infuzija i vađenje krvi.

Budući farmaceuti dobili su tri tehničke vage, a laboratorijski tehničari centrifugu, a nabavnjena su i tri modela ljudskih organa za kabinet anatomije.

Školu su pored Carevića obišli i direktorka Instituta za onkologiju Danica Grujičić i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu