Čačak - Ekonomija - B92 Lokal

Čačak postaje treće najveće saobraćajno čvorište u Srbiji FOTO

Deonica autoputa od Preljine do Požege prolazi kroz nekoliko čačanska sela. Eksproprijacija zemljišta predstavljala je veliki problem i do sada je urađeno preko 2300 rešenja, ono na šta se meštani često žale jesu oštećeni lokalni putevi prilikom građevinskih radova.

Izvor: RINA Čačak
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

"Evidentno je da su oštećeni putevi u Milićevcima, Rakovi, Vranićima, Gornjoj Gorevnici. Nećemo dozvoliti da to tako ostane. Ugovorom sa Putevima Srbije dogovorili smo da se poprave te saobraćajnice, da se one vrate u prvobitno stanje i da se izgrade nove. Važno je da i domicilno stanovništvo bude rasterećeno i zadovoljno u svakom smislu. Što cenom koji su dobii za svoje objekte i zemljište, što kvalitetom puteva koji će ostati iza auto-puta", rekao je za RINU gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Foto: RINA
Foto: RINA

Izgradnja pristupne petlje u Pakovraću grad Čačak će biti rasterećen od saobraćajnih gužve, koje su posebno vidljive u prazničnim danima.

"Za mesec dana kreću radovi u Mrčajevcima na delu Moravskog koridora koja je na teritoriji grada Čačka. Uz autoput Miloš Veliki, Moravski koridor i aerodrom u Lađevcima, Čačak postaje treće najveće saobraćajno čvorište u Republici Srbiji. To naravno podrazumeva dalji razvoj, kulture, sporta i svega onoga što je neophodno za Moravički okrug, Zapadnu Srbiju, kao i naš grad", , zaključio je Todorović.

Foto: RINA
Foto: RINA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu