Čačak obeležio svoju slavu Spasovdan

Grad Čačak i Hram Svetog Vaznesenja Gospodnjeg zajedno su danas obeležili svoju slavu Spasovdan. Tim povodom u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg upriličena je praznična liturgija kojoj su pored starešine hrama Vaznesenja Gospodnjeg Marka Mirkovića prisustvovali gradonačelnik Čačka Miluna Todorovića i Njegovo Preosveštenstvo Episkop žički Justin.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2021.

15:02

Čačak obeležio svoju slavu Spasovdan
Foto: RINA

Prazničnu liturgiju služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop žički Justin, uz prisustvo gradonačelnika, saradnika i sveštenstva Svetoga hrama i starešina hramova iz ostalih gradova.

"Ovo je veliki praznik i slava našeg grada i slava hrama, tako da smo danas ovde zajednički domaćini i molimo se Gospodu Isusu Hristu da usliši molitve koje su danas upućene. Želim da se zahvalim u ime naše crkve Gradu Čačku, posebno gradonačelniku na svesrdnoj pomoći koja svake godine dolazi na račun našega hrama . Kompozicija Vaznesenja Gospodnjeg koja je oslikana u hramu je dar našeg grada, uporedo sa tim gradonačelnik se trudi da pomognemo završetak ovog parohijskog doma", rekao je Starešina hrama Vazneselja Gospodnjeg Marko Mirković.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović čestitao je svim vernicima i sugrađanima današnji praznik.

"Čestitam svim građanima Čačka hristoljubivom pravoslavnom srskom narodu današnji veliki praznik , dan Vaznesenja Gospodnjeg , u narodu poznat kao Spasovdan. U ovim izazovnim vremenima moramo da budemo složni i ono što propagira naša vera da budemo u zajedništvu i da se snagom i ljubavlju borimo protiv ovakvih pošasti kao što je ova za koju se nadamo da je iz nas", rekao je Gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

U današnjoj poslanici Njegovo Preosveštenstvo Episkop žički Justin rekao je:

"Naš je Gospod Bog počastvovao i postavio u svome telu jer je on Bog i čovek, on je proslavio nas , ne samo duše naše, nego i telo naše, čitavog čoveka. Zamislite kakva je to čast da Gospod Bog iz prevelike ljubavi svoje dolazi ovde na zemlju da spasi posrnulog, izranavljenog, grešnog i palog čoveka, to je dokaz i mera njegove ljubavi”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: