Nastavlja se akcija suzbijanja odraslih jedinki komaraca na više lokacija u gradu

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" organizuje danas akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda, saopštili su u ovom preduzeću.

Izvor: B92

Sreda, 07.06.2023.

08:56

Nastavlja se akcija suzbijanja odraslih jedinki komaraca na više lokacija u gradu
Ilustracija: Bignai/Shutterstock

Tretmani suzbijanja komaraca ekipe "Čistoće" obavljaće od 19 časova i to na sledećim lokacijama - Grocka uz Dunav, Brestovik, Vinča uz Dunav, Ritopek, Slanci, Veliko selo, Ada Huja, Višnjica - Bela stena, Zvezdarska šuma, Banjička šuma, Grocka 1 i 2 i Vinča 1 i 2.

Kako su saopštili nadležni, ukoliko dođe do pogoršanja vremenskih uslova, tretmani suzbijanja komaraca odložiće se za naredni dan.

"Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca", kažu nadležni u JKP "Gradska čistoća".

Građani koji primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, potrebno je da obaveste Servisni centar Grada Beograda, pozivom na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa kao i subotom od 8 do 14 časova.

Tretmani suzbijanja komaraca obavljaju se uređajima sa zemlje i svi preparati su registrovani i odobreni od strane MInistarstva za zaštitu životne sredine i upisani su u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: