Sreda, 21.02.2024.

10:34

Neće biti obustave saobraćaja? Evo kako će izgledati rekonstrukcija Pančevca VIDEO

Uskoro počinje dugočekana rekonstrukcija Pančevačkog mosta.

Izvor: B92.net, TV Prva

Neće biti obustave saobraćaja? Evo kako će izgledati rekonstrukcija Pančevca VIDEO
Foto: Printscreen TV Prva

Radovi će se odvijati u fazama, a obustave u saobraćaju neće biti.

"Došlo je vreme da se započne sa rekonstrukcijom Pančevačkog mosta i radiće se sve fazama kako bi se što manje ometao saobraćaj u gradu u Beogradu koji je, a ovaj most i sami znamo da je jako opterećen u današnjim uslovima", rekao je rekao je Miodrag Poledica, pomoćnik direktora u javnom preduzeću Putevi Srbije.

Kako navodi Poledica, u jutarnjem špicu, od 7 do 8 časova, u smeru iz Pančeva i Zrenjanina prođe oko 5.800 vozila, a u kontrasmeru popodne, od 4 do 5 popodne časova prođe oko 5.600 vozila, iz smera od Beograda ka Pančevu.

Sve će se raditi fazno i intervencije će biti od Bogoslovije do samog Pančevačkog mosta.

"Tu imamo dve prilazne nezavisne konstrukcije koje su uglavnom na mostovima, dakle sve je na stubovima. Uzvodna prilazna konstrukcija dugačka je oko 820 metara, od čega je 522 metra na mostovskim konstrukcijama, a nizvodna, ili gledajući ka Pančevu desna mostovska konstrukcija je dugačka oko 750 metara, od čega je 450 metara na mostovskim konstrukcijama", rekao je Poledica.

Kako navodi Poledica, one će se rušiti fazno, prvo će se rušiti prilazna konstrukcija gledajući iz smera Pančeva ka Beogradu.

"Međutim, pre nego što pristupimo rušenju, odnosno početku radova prve faze, izgradit ćemo jednu silaznu privremenu rampu koja će preuzeti saobraćaj s ove stalne rampe koja će se srušiti i ta silazna rampa će biti povezana na postojići sistem gradskih ulica, na tzv. ulicu Klanički kej, koja će tu neposredno biti povezana sa Dunavskom ulicom i kasnije na bulevar despota Stefana, kako bi se taj saobraćaj preuzeo iz smera Pančeva ka Beogradu", rekao je Poledica.

Kada se uradi prva faza, započinje se sa rušenjem desne strane mostovske konstrukcije, dakle, iz smera Beograd-Pančevo.

"Međutim, prethodno ćemo već uraditi jednu uzlaznu rampu, povezat ćemo postojeću ulicu Vuka Vrčevića sa tom rampom, tako da kompletan saobraćaj praktično sa desne strane mosta prema Višničkoj banji biće povezan preko te ulice i uzlazne rampe, a prethodno napomenuo sam da će biti povezano sa ovim, da kažem, delom Vilini vodama, sa tim privredenim rampama", rekao je Poledica.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: