Dženifer Lorens tvrdi: "Ja sam prva žena koja je glumila glavnu ulogu u akcionom filmu"

Holivudska glumica nedavno je izjavila da je prva žena koja ima glavnu ulogu u akcionom filmu, ali njena tvrdnja se ne poklapa baš sa činjenicama.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2022.

10:19

Dženifer Lorens tvrdi:
Foto: Profimedia

Lorens je nedavno gostovala u jednoj emisiji, gde je razgovarala sa Violom Dejvis o iskustvima u industriji zabave. Glumica je rekla da je za nju ključan trenutak bio kada je dobila ulogu Katnis Everdin u filmu "Igre gladi" iz 2012.

"Sećam se kada sam radila taj film, niko nikada nije stavio ženu u glavnu ulogu u akcionom filmu jer to ne bi funkcionisalo. Zato što nam je rečeno da i devojčice i dečaci mogu da se identifikuju sa muškom glavnom ulogom, ali dečaci se ne mogu poistovetiti sa glavnom ženskom ulogom", rekla je Lorens.

"Toliko me čini srećnom svaki put kada vidim da izlazi film koji razbija svako od tih uverenja i dokazuje da je to samo laž koja drži neke ljude podalje od filmova. To drži određene ljude na istim pozicijama na kojima su oduvek bili", dodaje ona. Tvrdnja koja ne drži vodu

Ali njena tvrdnja da niko nije stavio ženu u glavnu ulogu u akcionom filmu pre njene uloge u "Igrama gladi" mnogi smatraju pogrešnom. Sigurni Viver je igrala Elen Ripli u filmu "Osmi putnik" iz 1979. godine, kao i u nastavku sedam godina kasnije.

Anđelina Džoli je igrala ne u jednom, već u dva filma "Tomb Raider" (2001. i 2003.), a imala je i glavnu ulogu u filmovima "Tražen" iz 2008. i "Salt" iz 2010. godine. Uma Turman je bila nezaustavljivi ubica u dva nastavka "Ubiti Bila", i Ronan Saoirse zablistala je u filmu "Hana" iz 2011. godine, gde je glumila mašinu za ubistvo koja ima zadatak da likvidira starijeg obaveštajnog agenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: