Viteški festival "Just out 6" od 28. do 30. avgusta FOTO

Obaveštavamo vas da će festival, već tradicionalno, biti održan od 28. do 30. avgusta.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2020.

11:59

Viteški festival

S obzirom na epidemiološku situaciju, organizatori će, u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije i preporukama Kriznog štaba preduzeti propisane mere zaštite od koronavirusa. Kao i svake godine, posetioce očekuje multimedijalni spektakl, uz nastupe brojnih umetnika i umetničkih grupa iz zemlje i inostranstva. Pored umetničkog programa, viteških borbi i prikaza borilačkih veština, posetioce očekuje i izložba srednjovekovnih umetnina, prezentacija starih zanata, degustacija srednjovekovne hrane i pića.
Vitezovi iz Srbije biće domaćini viteškim timovima i saborcima iz brojnih država, u punoj viteškoj opremi, prikazaće srednjovekovne borbe, kao i srednjovekovni način života u viteškom selu koje će biti sagrađeno podno zidina manastira Manasija i uz levu obalu reke Resave.
Posetioci će između ostalog moći da pogledaju domaće i strane majstore veština: sokolare, streličare, bacače koplja, streličare sa konja, mačevaoce i mnoge druge. Za festival će biti pripremljene i radionice: grnčarska, okloparska, oružarska, heraldička, saračka, tkačka, arheološka i brojne druga.
Dobro došli na Just out!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: