Kultura

Utorak, 02.04.2019.

09:16

Poslednji ciklus "koncertića" Filharmonije, novi u narednoj sezoni

Najtraženiji filharmonijski nastupi, čuveni koncerti za bebe, počeli su u Beogradskoj filharmoniji, a orkestar će do petka svirati za njih u dva termina.

Izvor: B92, Tanjug

Poslednji ciklus
Foto: YouTube / Printscreen

Kako su naveli iz Filharmonije, uz dirigenta Aleksandra Kojića, izvodiće Simfoniju uspavanki na oduševljenje beba koje radoznalo gledaju u orkestar i igraju se na strunjači.

Hol Beogradske filharmonije pretvoren je u parking za kolica, a sala u pravu muzičku igraonicu.

Prvi koncert održan je juče.

Ulaznice za aprilske koncerte davno su podeljene. Za njih vlada ogromno interesovanje još od septembra kada su prvi put organizovani pa se prilikom podele ulaznica uvek formira dugačak red na Studentskom trgu.

U ovoj sezoni Filharmonija je priredila preko 20 koncertića i to ne samo u Beogradu.

U saradnji sa Galerijom Matice srpske, svake prve subote u mesecu filharmonijski ansambli sviraju i za novosadske bebe. Iako je ovo poslednji ciklus u sezoni, Filharmonija nastavlja sa koncertima za bebe i u narednoj, kada će ih obradovati sa novim repertoarom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: