"Laura, molim te" 1. i 2. marta u Mikser Hausu

U sredu 1. marta u 20h beogradsku publiku očekuje premijera muzičkog spektakla „Laura, molim te“, autorskog tima Laura 2000, sa Nikolom Rakočevićem u glavnoj ulozi i u ulozi reditelja. Reprizno igranje zakazano je za 2. mart u isto vreme.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2016.

11:28

Foto: Marija Piroški

Inspirisana „Kanconijerom“ Frančeska Petrarke , monodrama „Laura, molim te“ sprovodi svojevrsni scenski eksperiment u savremenim laboratorijskim uslovima kako bi došla do saznanja i odgovora na pitanja: Kako danas, posle sedamsto godina, izgleda lirski subjekt? Kakav je on? Kakva je Laura? I šta je sa ljubavlju danas?

Nikola Rakočević, koji je preuzeo i ulogu reditelja, igra glavnu ulogu, lika koji u današnje vreme digitalnog otuđenja, ogromne samoće i usamljenosti, prolazi kroz lični a svaki lični je beskrajni pakao zaljubljenosti, razuma, strasti i sumnje.

Pored glavnog lika, veoma važne uloge u scenskom eksperimentu igraju i veliki video-bim u ulozi najvažnije stvari u životu savremenog čoveka – ekrana / monitora, dok se u ulozi Laure nalazi Fejsbuk profil najpoznatije gradske pokvarenice.

Ulaznice za premijeru i reprizu predstave, 1. i 2. marta, dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tixa (Mikser House, Vulkan knjižare, Corner shopovi) po ceni od 700 dinara. Cena karte će na ulazu biti 900 dinara.

Koncept, tekst, muzika: Laura 2000 (Milan Mrđa, Slobodan Boban Đuričić)
Režija: Autorski tim Laura 2000 (Nikola Rakočević, Milan Mrđa, Slobodan Boban Đuričić)
Animacija: Boris Eftovski
Scenografija: Valentina Popržan Božović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: