Premijera drame "Muška stvar"

Na sceni Teatra u podrumu 29. novembra biće premijerno izvedena drama "Muška stvar" Franca Ksavijera Kreca u režiji Miloša Lolića.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.11.2007.

06:09

Default images

Mladi reditelj adaptirao je poznati komad savremenog nemačkog pisca i glumca Kreca, prema prevodu Miomira Petrovića, a dramaturg na predstavi je Marija Karaklajić.

Na maloj sceni Ateljea pre tri decenije izvođene su "Muške stvari" u adaptaciji i režiji Ljubiše Ristića.

Kuriozitet je da je član u oba ansambla Gorica Popović, mada u različitim ulogama. U novoj predstavi pored nje učestvuju Miodrag Krstović i Radomir Nikolić.

Ova Krecova drama, kao i veći deo njegovog opusa, bavi se takozvanim malim ljudima, njihovim mentalitetom, misaonim klišeima i prilikama koje izazivaju mentalne deformacije.

Na velikoj sceni Ateljea, 1. decembra biće predstavljena knjiga "Uspomenar 212" glumca Milana Cacija Mihailovića, koji je već 35 godina član ansambla tog popularnog teatra. On je u svojoj novoj knjizi sakupio, zabeležio i sačuvao od zaborava 212 uspomena, anegdota, sećanja i događaja koji su obeležili vreme velike kreativnosti i legendarnog duha pozorišta Atelje 212.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: