Sva lica džeza na 29. BG džez festivalu

Dvadeset deveti Beogradski džez festival, u organizaciji i produkciji Doma omladine Beograda, ove godine održaće se od 24. do 28. oktobra, a otvoriće ga nastupom u Sava centru džez diva Kasandra Vilson.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

16:54

Default images

Pod sloganom “Sva lica džeza”, u do sada najtežim okolnostima od ponovnog pokretanja Beogradskog džez festivala i uz dvostruko manji budžet, obezbeđen je jednako kvalitetan program kao i prethodnih godina, na šta smo već navikli našu publiku i širu javnost, najavljuju organizatori.

Uprkos krizi, Beogradski džez festival ove godine će trajati jedan dan duže, a cene ulaznica će ostati pristupačne. Pripremljen je i poseban paket ulaznica za đake koji će i najatraktivniji program otvaranja u Sava Centru moći da prate za svega 100 dinara.

Na svečanom otvaranju u Sava Centru, 24. oktobra, Beograđani će tako po prvi put čuti Kasandru Vilson, jednu od najvećih umetnica svetskog džeza! Vodeća svetska vokalna džez diva, dobitnica dva Gremija i brojnih titula za pevačicu godine, uz podršku Ambasade SAD, dolazi sa specijalnim programom “Harriet Tubman & Cassandra Wilson present Black Sun”, velikim hitom evropske koncertne jeseni.

Projekat je inspirisan misijom Harijet Tabmen, legendarne afroameričke aktivistkinje iz vremena Građanskog rata, oživljavajući borbu za prava Afroamerikanaca u današnjem društvenom kontekstu.

Slavnoj pevačici će ovo biti premijerno gostovanje u Beogradu i Srbiji.

Iste večeri, Beogradski džez festival se priključuje proslavi 65. rođendana Big Benda RTS-a, čiji jedinstveni jubilej će uveličati specijalni gost orkestra, jedan od najboljih evropskih trubača, kompozitora i aranžera, Bert Joris.

U okviru 29. Beogradskog džez festivala publiku očekuje više od 15 koncerata najaktuelnijih džez umetnika iz SAD, Evrope i Srbije. Nakon svečanog otvaranja u Sava Centru, svi ostali koncerti biće održani u salama Doma omladine Beograda.

Kompletan program Festivala kao i informacije o prodaji ulaznica biće objavljene početkom oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: