Likovno

U Milanu otvorena izložba o Nikoli Tesli

Muzej Nikole Tesle otvorio je u Milanu do sada najveću izložbu u inostranstvu, koja je, kako je ocenila direktorka Ivona Jevtić, veoma važna prilika da Italija, ali i čitav svet, čuju odakle je i šta je sve uradio, jedan od najvećih svetskih umova.

Likovno petak 4.10. 18:12 Komentara: 9

Vladimir Veličković: Odlazak umetnika svetskog formata

Posmatrajući slike Vladimira Veličkovića, nikome ne pada na um da ih omiriše, oseti njihov ukus... neko će osetiti miris ulja, terpentina, laka, drugih pratećih mirisa… Ali, kakvi će mirisi izazvati naš njuh, čulo ukusa ako uđemo u sliku, ako se nađemo u Veličkovićevskom prostoru, pisao je čuveni francuski filozof Mišel Onfre o našem slikaru.

Likovno četvrtak 29.08. 14:56 Komentara: 2

Lira Vega u bašti KC Grada

Lira Vega big bend nastupiće 16. avgusta u bašti Kulturnog centra Grad. Bend će nastupiti u sastavu: Vladimir Đorđević, Zoja Borovčanin, Dušan Petrović i Dejan Vučetić Vuča.

Likovno sreda 14.08. 11:37 Komentara: 2

Ilustracije srpskih autora na izložbi u čuvenoj Bibijani

U Međunarodnoj ustanovi umetnosti za decu "Bibijana" u Bratislavi održava se izložba ilustracija "Savremeni srpski ilustratori knjiga za decu" Senke Vlahović. Izložba će biti postavljena u Galeriji "Dušan Rol" do 15. septembra, a organizovana je u saradnji "Bibijane" i Banatskog kulturnog centra.

Likovno nedelja 4.08. 10:13 Komentara: 0