Kultura

Četvrtak, 22.02.2024.

15:41

Stiven Spilberg otkrio drugi najbolji film o holokaustu nakon "Šindlerove liste"

Režiser Stiven Spilberg, nazvao je film "Zona interesa" "najboljim filmom o holokaustu, posle njegovog ostvarenja "Šindlerova lista".

Izvor: B92

Stiven Spilberg otkrio drugi najbolji film o holokaustu nakon
Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

"Zona interes je najbolji film o holokaustu koji sam video od svog vlastitog. Radi mnogo dobrog posla u podizanju svesti, posebno o banalnosti zla", rekao je za The Hollywood Reporter.

Napisan i režiran od strane Džonatana Glejzera, "Zona interesa" je nominovana za "Najbolji film" na nadolazećim Oskarima 10. marta.

Film se oslanja na istoimeni roman Martina Amisa iz 2014. godine, a priča o nacističkom komandantu Rudolfu Hesu, kojeg tumači Kristijan Fridel, koji teži izgradnji savršenog života sa svojom suprugom, u kući pored koncentracionog logora Aušvic u okupiranoj Poljskoj.

Podsećamo, Spilbergova drama "Šindlerova lista" smtra se najuspešnijim filmom o holokaustu koji je ikada napravljen, a osvojio je sedam Oskara na 66. ceremoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: