Kraj?

Kijanu Rivs je na premijeri filma "John Wick: Chapter 4" progovorio o njegovom iznenađujućem završetku koji može da znači kraj za Džona Vika, ali i mogućnost snimanja petog nastavka franšize.

Kultura

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 27.03.2023.

18:06

Kraj?
Foto: Profimedia, Gerald Matzka/dpa

Film je dobio brojne pohvale kritičara te ostvario impresivnih 95 odsto na Rotten Tomatoesu i solidnih 8.5/10 na IMDb-u, a u prvom vikendu prikazivanja u bioskopima zaradio je čak 137.5 miliona dolara.

Međutim, neki obožavatelji su ostali iznenađeni završetkom filma, koji prikazuje Vika kako podleže smrtnoj rani dok mu život prolazi pred očima. Rivs je na premijeri objasnio detalje završetka filma.

Smrt Džona Vika

"Imali smo priliku da snimimo još jedan film zbog reakcije publike na treći nastavak. Kad smo producent i redatelj Čad Stahelski i ja razgovarali, ključno pitanje bilo je smrt Džona Vika", otkrio je.

"Da bi on dobio svoj mir, ili slobodu, na neki način... to je bio razlog da se snimi film. Ne može samo da bude: 'Idemo da napravimo još jedan.' Stvarno se radilo o smrti ili načinu umiranja. Stvarno smo bili inspirirani Hagakureom", dodao je.

Za one koji ne znaju, "Hagakure: The Book of the Samurai" je poznata knjiga koja se bavi istorijom samuraja i prikazuje razmišljanja Jamamota Tsunetoma o samurajskom kodeksu.

Najdraža scena

Rivs je takođe otkrio da mu je ta scena jedna od najdražih: "Ako samo pogledam iz perspektive Džona Vika na dnu stepenica kad kaže 'Helen', to je za mene, nakon otprilike osam godina igranja uloge, taj deo koji je bio poveznica s prošlošću."

Što se tiče budućnosti, bio je oprezno optimističan po pitanju mogućnosti snimanja još jednog filma o Džonu Viku, izjavivši da sve zavisi od toga da li fanovi žele još jedan nastavak ili ne.

"Videćemo kako će publika reagovati na ono što smo uradili. Jedini razlog zašto smo imali priliku da snimimo ove filmove je taj što se ljudima svidelo ono što smo stvorili. Stoga mislim da moramo da pričekamo i vidimo kako će publika reagovati na to", objasnio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: