Najbolje i najpoznatije Netflix serije koje morate da pogledate VIDEO

Predstavljamo vam listu serija koje su obeležile proteklih nekoliko godina striming servis Netfliks i koje svako mora da pogleda.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2023.

15:32

Najbolje i najpoznatije Netflix serije koje morate da pogledate VIDEO
Foto: Profimedia

Bez obzira da li preferirate drame, komedije, horore ili naučnu fantastiku, ove serije su odličan izbor za nezaboravan vikend pred malim ekranom.

Najbolje Netflix serije po oceni kritičara

"Breaking Bad" je serija koju moraju pogledati ljubitelji kriminalističkih drama i oni koji cene dobar scenario i kvalitetnu produkciju.Ova serija prati put Valtera Vajta, srednjoškolskog profesora hemije koji se odlučuje za proizvodnju metamfetamina kako bi obezbedio finansijsku sigurnost za svoju porodicu. Serija se sastoji od pet sezona sa ukupno 62 epizode. "Stranger Things" je američka naučno-fantastična serija čija je radnja smeštena u osamdesete godine prošlog veka, u malom gradu Hokins, u Americi. Kada dečak po imenu Vil nestane, grupa prijatelja kreće u potragu za njim, otkrivajući tajanstvene sile i paranormalne događaje. Serija je popularna zbog svoje atmosfere, glumačkih performansi, kao i referenci na popularnu kulturu iz osamdesetih godina.

Netflix najgledanija serija

Među trenutno najpopularnijim serijma na Netflixu ističe se američka serija pod nazivom "YOU". Serija prati priču o Džou Goldbergu, koji se upušta u opsesivnu vezu sa devojkom koju upoznaje u knjižari u kojoj radi.

On koristi društvene mreže i moderne tehnologije kako bi kontrolisao i manipulisao ovom devojkom, a njegove radnje postaju sve opasnije kako serija odmiče. Ovo je još jedno u nizu serijskih ostvarenja koje je bazirano na istoimenom romanu. a kritičari su je pohvalili zbog izuzetnih glumačkih performansi i napetog zapleta. Serija se sastoji od četiri sezone, a prve tri sezone su privukle veliku pažnju publike i kritike.

Prvi deo četvrte sezone je emotivan u februaru 2023. godine, dok publika sa nestrpljenjem očekuje emotivanje drugog dela četvrte sezone čija je radnja smeštena u Englesku.

Netflix španske serije

Postoje mnoge popularne španske serije na Netflixu, ali dve od najpopularnijih su: "La Casa de Papel" - kriminalistička drama o grupi kriminalaca koji planiraju savršenu pljačku štamare novca u Madridu. Serija je izvorno bila emitovana na španskoj televiziji Antena 3, a kasnije ju je preuzela Netflix. Postala je izuzetno popularna i stekla svetsku publiku, te je sada jedna od najgledanijih španskih serija na Netflixu. "Elite" - tinejdžerska drama smeštena u jednu ekskluzivnu špansku školu, koja prati živote bogate i razmažene dece. Serija se fokusira na društvene konflikte, tajne i ljubavne intrige. "Elite" je postala izuzetno popularna zbog svoje intrigantne radnje, odlične glumačke postave i raskošnih kulisa.

Netflix triler serije

Netflix nudi mnogo triler-serija koje mogu biti zanimljive gledaocima, a neke od njih poput serije "Ozark" i "Narcos" su se izdvojile kao najinteresantnije.

Serija "Ozark" je smeštena u ruralni deo Misurija, u kom finansijski savetnik prebacuje u svet pranja novca za kartel droge nakon što pogreši u poslu. Serija je zasnovana na radnjama prethodno navedenog finansijskog savetnika i prati njegove pokušaje da održi svoju porodicu i biznis u životu. Serija "Narcos" se bavi narko kartelima u Kolumbiji tokom devedesetih godina prošlog veka. Radnja prati živote stvarnih kriminalaca, policajaca i političara koji su uključeni u rat protiv droge u Kolumbiji.

Netflix ljubavne serije

Netflix nudi, pored brojnih video igrica, i široku paletu kvalitetnih ljubavnih serija koje gledaoci obožavaju. Ova platforma nudi zanimljive sadržaje, od kostimiranih drama do savremenih romantičnih priča.

"Bridgerton" je jedna od njih, ovo je britanska kostimirana drama smeštena u 19. vek i prati živote imućne britanske porodice Bridgerton i njihovih izazova u društvu visokog staleža. Serija se fokusira na živote i ljubavne priče članova porodice Bridgerton, ali i na živote njihovih prijatelja i neprijatelja.

Serija je postala izuzetno popularna zbog svojih prelepih kostima i scenografije, kao i zanimljivih zapleta i ljubavnih intriga. Serija "Love on the Spectrum" je program dokumentarnog tipa koji prati živote mladih odraslih osoba sa autizmom dok traže ljubav i romantični odnos.

Netflix horor serije

Od zombija do duhova, predstavjamo vam najbolje horor serije koje možete gledati na Netflix-u. Serija "The Haunting of Hill House" je bazirana na istoimenom romanu Širli Džekson i prati priču o braći i sestrama koji su odrasli u opasnoj kući u kojoj su se dogodile paranormalne pojave. Nakon što su odrasli, oni se ponovo sastaju kako bi se suočili sa traumama iz prošlosti.

Ovo ostvarenje ističe se i po svojim strašnim i uznemirujućim scenama, kao i po izvrsnom glumačkom izvođenju. Serija "The Witcher" je druga na listi mračnih fantastičnih serija. Ovo ostvarenje prati čarobnjaka i lovca na čudovišta, dok se bori sa opasnostima u svetu u kojem živi. Serija se ističe po svojim jezivim scenama, odličnoj glumačkoj postavi i intrigantnom zapletu. Iako ne predstavlja klasičnu horor seriju, sadrži mnoge elemente koji bi mogli biti zastrašujući za gledaoce.

Najpoznatija serija na Netflix-u

Na Netflix-u se, pored brojnih filmova, može naći mnoštvo popularnih serija, ali smatra se da je najpoznatija serija "Stranger Things". Serija prati grupu tinejdžera koji se suočavaju sa nadrealnim silama dok pokušavaju da reše misteriju nestanka prijatelja. "Stranger Things" je postala izuzetno popularna zbog svoje priče, likova koje je publika lako zavolela ali i zbog nostalgične atmosfere i izvrsne produkcije.

Popularne serije koje su obeležile 2022. godinu

Među serijama koje su obeležile prethodnu godinu dominirala su dva ostvarenja koja su temetaski sasvim različita ali ipak imaju jedan zajednički detalj. U obe serije glavni likovi su šarmantne devojke koje pokušavaju da se snađu u svetu.

"The Queen's Gambit" je serija o ženi šahistkinji koja se bori protiv predrasuda u svetu šaha, koji je uglavnom dominiran muškarcima. Serija je postala veoma popularna na Netflixu i smatra se jednom od najboljih serija ikada. Glavna junakinja, Elizabet Harmon, odrasta u sirotištu i tu se prvi put susreće sa šahom, a usput postaje zavisna od pilula za regulisanje raspoloženja. Druga serija koja se istakla nosi naziv "Emily in Paris" i ovo je serija o Amerikanki Emili Kuper, koja dolazi u Pariz i suočava se sa stereotipima i zablude koje Amerikanci imaju o Francuzima i obrnuto. Serija je postala popularna na Netflixu zbog svoje zabavne i duhovite radnje, neočekivanih obrta i predivnih kostima.

Najbolje serije - nove sezone koje željno iščekujemo u 2023. godine

Tokom 2023. iščekivali smo nastavak serije "YOU" koju smo već pomenuli, ali jednako se radujemo i nastavku serije pod nazivom "Shadow and bone".

Ova naučnofantastična serija prati priču o devojci koja otkriva da poseduje moć da menja svet i postaje ključna figura u borbi protiv mračnih sila koje prete njenom svetu. Druga sezona ove intrigantne serije dolazi na Netflix ovog proleća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: