Milenijalci imaju veliki problem sa serijom "Prijatelji"

Verovali ili ne, ali došao je dan kada su milenijalci na Netflixu brendirali seriju “Prijatelji" kao “transofobičnu“, “homofobičnu“ i “seksističku“.

Izvor: B92
Podeli
foto: screenshot
foto: screenshot

Iako se prikazivala na televiziji sve do 2004. godine i nebrojeno puta nakon toga reprizirala, serija "Prijatelji“ se tek krajem prošle godine pojavila na Netflix-u u Velikoj Britaniji.

Jedna od omiljenih serija svih vremena, ipak nije previše oduševila milenijalce, posebno pripadnike LGBT populacije koji su izjavili da su se osećali "neprijatno“ kada je Čendler u jednoj epizodi bio zabrinut zašto ga vide kao gej muškarca ili pravio šale na račun homoseksualaca.

Seksistički momenat je bio kada je Rejčel unajmila prelepu mušku dadilju za svoju ćerku Emu koju Ros nije mogao da podnese jer je muško.

Takođe, publika smatra da je Rejčel trebalo da dobije otkaz zbog seksualnog uznemiravanja asistenta koji nije kvalifikovan za poziciju, a posao je dobio samo zato što je ona htela da se zabavlja sa njim.

A tu je i kontroverzna veza između Monike i prijatelja njenog tate koji je više od 20 godina stariji.

I tako je serija koja se emituje više od 20 godina usred 2018. godine označena kao problematična, šta vi mislite o tome?

Film/TV

strana 1 od 1537 idi na stranu