Viktorija Abril otvorila 44. "Fest" (FOTO)

Poznata španska glumica Viktorija Abril otvorila je večeras u Centru "Sava" 44. međunarodni filmski festival Fest.

Izvor: Tanjug
Podeli
Umetnički direktor &Fest-a& Jugoslav Pantelić uručuje na otvaranju nagradu &Beogradski pobednik& za dosadašnje stvaralaštvo španskoj glumici Viktoriji Abril (Foto: Tanjug / Tanja Valić)
Umetnički direktor "Fest-a" Jugoslav Pantelić uručuje na otvaranju nagradu "Beogradski pobednik" za dosadašnje stvaralaštvo španskoj glumici Viktoriji Abril (Foto: Tanjug / Tanja Valić)

Prvi film koji je publika gledala je debitanstko dugometražno ostvarenje Nikole Ljuce "Vlažnost".

"Počastvovan sam što moj film otvara Fest. Za mene je ovo sve nestvarno", rekao je Ljuca za Tanjug.

Program otvaranja vodili su glumci Tamara Dragičević i Nebojša Milovanović, Aleksandra Kovač i Marko Tolja izveli su duet "Ljubav", a uručena je i nagrada "Beogradski pobednik".

Posetioci na otvaranju 44. Međunarodnog filmskog festivala &Fest& (Foto: Tanjug / Tanja Valić)
Posetioci na otvaranju 44. Međunarodnog filmskog festivala "Fest" (Foto: Tanjug / Tanja Valić)

Predsednik žirija glavnog takmičarskog programa, ruski režiser Pavel Lungin rekao je da žiri mora da se oslobodi kompleksa i bude slobodan, a za njega je najbitnije da li u filmu ima talenta i života.

Publiku je pozdravio i predsednik žirija Srpskog filma Dragan Bjelogrlić i poručio da će filmove ocenjivati strogo i pravično.

"Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti pripao je Velimiru Bati Živojinoviću, a nagradu je primila Živojinovićeva supruga.

Španska glumica Viktorija Abril dolazi na otvaranje 44. &Festa& (Foto: Tanjug / Tanja Valić)
Španska glumica Viktorija Abril dolazi na otvaranje 44. "Festa" (Foto: Tanjug / Tanja Valić)

Nagrade za dosadašnje stvaralaštvo uručene su i španskoj glumici Viktoriji Abril i američkom reditelju Džonu Mektirnanu.

Posetioci Festa večeras će moći da pogledaju i danski film Tomasa Vinterberga "Komuna" i specijalnu projekciju filma "54" Marka Kristefera.

Aleksandra Kovač i Marko Tolja izvode duet &Ljubav& na otvaranju 44. Međunarodnog filmskog fetsivala &Fest& (Foto: Tanjug / Tanja Valić)
Aleksandra Kovač i Marko Tolja izvode duet "Ljubav" na otvaranju 44. Međunarodnog filmskog fetsivala "Fest" (Foto: Tanjug / Tanja Valić)

Do 6. marta u "Sava" Centru, Domu omladine Beograd, DKCB-u, bioskopima "Fontana" i "Sinepleks" (Ušće), Jugoslovenskoj kinoteci i Muzeju kinoteke biće prikazano više od 110 filmova, među kojima preko 20 rediteljskih debija.

U Glavnom takmičarskom programu biće prikazano 15 filmova iz 13 zemalja: Francuske, Irana, Nemačke, Mađarske, Norveške, Izraela, Meksika, Vijetnama, Italije, Hrvatske, Gvatemale, Bugarske i SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 46 idi na stranu