Festival kreativnosti Cannes Lions

Međunarodni festival kreativnosti "Cannes Lions" slavi 60. rođendan i održava se od 16. do 22. juna u Kanu. B92 je, zahvaljujući svojoj reputaciji i dosadašnjem radu, odabran za jedinog zvaničnog predstavnika festivala "Cannes Lions" u Srbiji.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2013.

09:13

Default images

Inspirisana Međunarodnim filmskim festivalom, koji se u Kanu održava od četrdesetih godina 20. veka, grupa advertajzing agencija smatrala je da i reklamni filmovi zavređuju podjednako priznanje u krugovima filmske indrustrije. Pod tom vizijom je 1954. nastao Međunarodni festival advertajzinga u Kanu, koji je kasnije dobio ime Međunarodni festival kreativnosti Cannes Lions.

Festival se smatra najuglednijom manifestacijom koja okuplja profesionalce iz oblasti marketinga i advertajzinga iz celog sveta i na njemu se dodeljuju najprestižnije nagrade iz ove oblasti. Svake godine na festivalu se predstavi više od 28.000 radova iz celog sveta, u kategorijama Film, Press, Outdoor, Cyber, Design, PR, Direct, Promo & Activation, Radio, Media, Film Craft, Creative Effectiveness, Titanium & Integrated, Mobile, Branded Content and Entertainment, a od ove godine, i Innovation. Pored takmičarkog dela, Festival uključuje i jedinstvene stručne seminare i radionice, koje vode najveća imena u ovoj industriji. Nagrađenim učesnicima dodeljuju se ugledne Lav nagrade, u kategorijama Film, Press, Outdoor i Online Advertising, kao i nagrade za najbolja rešenja u kategorijama Media, PR, Design, Radio, Direct, Marketing Solutions i Sales Promotion. O ugledu ovog događaja najbolje svedoči podatak da u njemu svake godine učestvuje više od 10.000 kreativaca iz 90 zemalja, kao i činjenica da ga medijski pokriva više od 500 novinara, iz preko 50 zemalja.

Ove godine, Festival obeležava šezdeset godina postojanja i biće održan u periodu od 16. do 22. juna 2013.

Takmičenje Young Lions '13.

Zahvaljujući inicijativi dvojice kreativaca iz Holandije, od 1992. godine, organizatori Festivala pružaju mogućnost mladim advertajzerima, starosti do 28 godina, da učestvuju na Festivalu, po povlašćenim cenama registracije i hotelskog smeštaja. Takođe, omogućeno im je pridruživanje grupnim aranžmanima putovanja, a organizatori podstiču sponzore (medijske i produkcijske kuće) da ih podrže i, na taj način, smanje njihove troškove putovanja i učešća na festivalu.

Broj zemalja koje su zainteresovane za učešće na ovom takmičenju iz godine u godinu raste, pa je, zahvaljujući paketu „Mladi kreativci“, više od 900 mladih lavova, iz 66 zemalja, učestvovalo je na prošlogodišnjem festivalu.

U toku Festivala, mladi lavovi i studenti delegati okupljaju se i rade u posebnom prostoru nazvanom Zona mladih lavova (YLZ – Young Lions Zone). U Zoni se organizuju master programi, izlažu se pobednički radovi, kao i radovi mladih talenata širom sveta, a, u okviru nje, postoji i posebna čil-aut zona, za relaksaciju i odmor.

B92 je, zahvaljujući svojoj reputaciji i dosadašnjem radu, odabran za jedinog zvaničnog predstavnika festivala Cannes Lions u Srbiji. Ova uloga nosi sa sobom odgovornost predstavljanja festivala u svojoj zemlji i upoznavanja javnosti sa njegovom svrhom i ulogom. Kao predstavnik Festivala, stojimo vam na raspolaganju za sve informacije u vezi sa učešćem na njemu, propozicijama i korisnim informacijama.
Kada je reč o takmičenju Young Lions, dodeljene su nam kategorije Film, Cyber, Design i Young Marketers, kako bismo izvršili selekciju najboljih radova i posredovali u njihovom prijavljivanju i učešću na takmičenju. Tim povodom, B92 će organizovati nacionalni konkurs, na kome će biti odabrani najbolji kreativci u industriji advertajzinga i komunikacija za učešće na Festivalu. Pobednici konkursa predstavljaće Srbiju na takmičenju Young Lions i imaće priliku da svoj talenat pokažu pred najvećim svetskim imenima iz ove oblasti.

U skladu sa datumom održavanja Festivala i vremenskim rokovima za prijavljivanje učesnika i slanje radova, B92 će blagovremeno i redovno obaveštavati javnost o svim informacijama koje su relevantne za one koji su zainteresovani za učešće na njemu.

Za više informacija možete nam se obratiti na canneslions@b92.net ili posetiti www.canneslions.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: