Izložba inspirisana životom i radom Vlade Divljana

Dokumentarna izložba "Vlada Divljan - Evergreen", inspirisana životom i radom legendarnog muzičara, biće otvorena u petak 25. marta u ustanovi kulture "Parobrod".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Izložba je svojevrsno podsećanje na refleksiju Divljanovog uticaja na razvoj urbane kulture ex YU regiona, navedeno je u saopštenju "Parobroda".

"Kao što je i Vladina muzika puna emocije, bilo da je u pitanju mladalački bunt ili zrela ljubav, idejama za izložbu i događaje kojima želimo da obeležimo sećanje na njega, pristupamo lično i emotivno", kaže se u saopštenju.

"Inspirisani njegovim nepokolebljivim duhom želimo da vidimo što više Divljanovih lica - dečaka, buntovnog adolescenta, pop zvezdu, prijatelja, predstavnika generacije, pesnika, emigranta, kompozitora, muža i oca… bez foliranja, nepotrebne šminke, suvišnih stihova i suvoparnih floskula o pop kulturi", objasnili su organizatori.

Postavku čine delovi porodične kolekcije predmeta i instrumenata, kao i Divljanove, široj javnosti, nepoznate fotografije, a uključena je i arhiva RTS i B92 i kratak muzički program Divljanovog prvog benda "Zvuk ulice" koji se ove godine okuplja povodom 40 godina od nastanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 37 idi na stranu