Serijal knjiga i dalje nije gotov, ali zato stiže pet novih serija

Posle ogromnog uspeha serije "Igra prestola", pisac Džordž R. R. Martin, na čijim delima je ona zasnovana, potpisao je ugovor o razvoju nekoliko televizijskih serija za mrežu HBO i njenu striming uslugu HBO Maks.

Izvor: B92

Utorak, 30.03.2021.

09:51

Serijal knjiga i dalje nije gotov, ali zato stiže pet novih serija
Foto: Profimedia

Holivud reporter otkrio je da je autor, koji je osvojio četiri nagrade Emi za rad na adaptacijama svog najprodavanijeg serijala "Pesma o ledu i vatri", potpisao ugovor "vredan osam cifara" na pet godina.

Martin je trenutno uključen u pet projekata za HBO, među kojima je "Kuća zmaja", čija se radnja odvija 300 godina pre događaja iz "Igre prestola" i koji će se fokusirati na Targarijene, moćnu dinastiju koja je nekada vladala Vesterosom.

Serijal od 10 epizoda, čija proizvodnja treba da počne sledećeg meseca, emitovaće se od 2022. godine, a u njemu će glumiti Olivija Kuk, Ema Darsi, Pedi Konsidajn, Met Smit i drugi.

Drugi projekti vezani za svet iz "Igre prestola" na kojima Martin radi uključuju: seriju o kraljici ratnici Nimeriji, koja je živela 1.000 godina pre događaja iz Martinovih knjiga; spinof "Kuće zmaja" seriju koji će pratiti lorda Korlisa Velariona, poznatog i kao Morska _Zmija, supruga princeze Renis Targarijen; seriju smeštenu u takozvanu Buvlju rupu, sirotinjski deo prestonice Vesterosa; adaptacija tri novele Martina koje prate Danka i Ega: viteza ser Dankana Visokog (Dunk) i njegovog štitonošu (Ega), koji će kasnije postati kralj Egon V Targarijen; i jednu animiranu seriju.

Martin je takođe izvršni producent filma Ko se boji smrti, adaptacije fantastičnog romana Nedija Okorafora iz 2011. godine i adaptacije romana "Roadmarks" Rodžera Želanzija iz 1979. Njegova novela "Sandkings" iz 1979. trenutno se takođe prilagođava na Netfliksu za film, a režiraće ga Gor Verbinski.

I dok obožavaoci serije Igra prestola, koja je bila jedna od najpopularnijih u istoriji, mogu da se raduju ovim vestima, one potvrđuju da završetka književnog serijala "Pesma leda i vatre" neće biti skoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: