Lena Kovačević i Yagull 21. avgusta u Narodnom muzeju

Pevačica i kompozitorka Lena Kovačević nastupiće sa njujorškim duom Yagull 21. avgusta na jedinstvenoj večeri akustične muzike u Narodnom muzeju, najavili su danas organizatori.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.08.2019.

11:54

Lena Kovačević i Yagull 21. avgusta u Narodnom muzeju
Foto: Printscreen TV Prva

Yagull dolazi u Srbiju u okviru promocije svog najnovijeg albuma "Yuna", posle uspešne turneje u Japanu i zapaženih nastupa u njujorškim Stajnvej holu i Nacionalnom operskom centru, kao i na legendarnom Ećoes programu u SAD na kome su nastupali izvođači kao što su Jo Jo Ma, Pat Metini, Žan Mišel Žar, Ded ken dens, Maje Oldfild, Kit Džarett.

Yagull, čiji zvuk Time Out New York naziva jedinstvenim i sinematičnim, a All About Jazz postrok kamernom muzikom, čine Saša Marković na akustičnoj gitari i pijanistkinja Kana Kamitsubo.

Lena Kovačević je diplomirala džez pevanje na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu i svoju karijeru započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji. Do sada je nastupala na brojnim festivalima u Evropi sa umetnicima kao što su Najdžel Kenedi, Kendi Dalfer, Randi Kroford.

Jedna je od retkih izvođača iz Srbije čije su se pesme našle na plej-listama inostranih radio-stanica. Lena Kovačević peva na nekoliko svetskih jezika, a beogradska publika će imati prilike da čuje i njene hitove u akustičnim aranžmanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: