Aktuelno 1

07.05.2024.

13:07

Povratak Konstrakte, Sanje Vučić i Bojane Stamenov na Evroviziju

Konstrakta, predstavnica Srbije na Evroviziji 2022. sa pesmom In Corpore Sano, otkrila je u specijalnom evrovizijskom jutarnjem programu PLAY radija da će i ove godine nastupiti na najvećem svetskom muzičkom takmičenju.

Izvor: B92.net

Povratak Konstrakte, Sanje Vučić i Bojane Stamenov na Evroviziju
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Ana Đurić, uz koju smo sinhronizovano prali ruke dok smo se pitali koja li je tajna zdrave kose Megan Markl, večeras će nastupiti u netakmičarskom delu Evrovizije, u okviru Balkan žurke, koja će biti održana nakon prve polufinale večeri.

"Mi danas idemo u Malme na takozvani 'Balkan Party', koji se dešava nakon prvog polufinala. Koliko znam nastupiće i Bojana Stamenov i Sanja Vučić, bar iz naše države, a verujem da će biti i drugih poznatih izvođača iz okoline", rekla je Konstrakta u razgovoru sa voditeljima Lukom Matićem i Natašom Guberinić.

Ipak, najbitniji događaj ovog utorka u Malmeu je to prvo polufinale, u kojem će nastupiti i Teya Dora, naša ovogodišnja predstavnica, sa pesmom Lila Ramonda.

"Prvo da se prođe u finale a posle ćemo lako", poručila je Konstrakta na putu do Malmea, dok se iz Malmea, usred poslednjih priprema, javila i Teya Dora.

"Evo mene, usput ovako vam se javljam. Ja sam sad završila sa probom i jedva čekam večeras nastup. Budite uz nas, budite uz Srbiju, budite uz mene - pružite podršku", bila je kratka i jasna Teya Dora, koja večeras nastupa pod rednim brojem dva, nakon Kipra.

U PLAY jutro uključile su se i Ana Milenković, deo pobedničke delegacije Srbije na Evroviziji 2006. godine, i Marija Mihajlov, koja je na Evroviziji učestvovala dva puta, prvo 2013. kao prateći vokal predstavnici Belorusije, a potom i 2016. na istoj poziciji u ekipi Crne Gore.

Pročitajte i:

Ana se prisetila momenta u kojem su Marija Šerifović i njene koleginice iz grupe Beauty Queens shvatile da su pobednice.

“Mislim da nikada neću zaboraviti momenat kad smo shvatile da je to to. Baš tim rečima: da je to to. Samo nas je puklo, kao tiganjem po glavi, jer tokom celog takmičenja, silnih proba, nijednog jedinog trenutka se nismo bavile razmišljanjem o pobedi. Bile smo u fokusu da budemo dobra podrška Mariji, da zvučimo kao jedna. I kad se to desilo, onda je naravno bilo pobedničke euforije i sreće do neba”, započela je Ana prisećanje na tu pobedničku 2007. godinu u Helsinkiju, ali je onda ipak "poentirala" u Beogradu.

"Mislim da smo svega toga postale svesne tek onda kada smo sletele u Beograd i kada smo se popele na balkon skupštine
gde nas je čekala reka ljudi. Zapravo tu je bila prava kulminacija te svesti šta smo mi to donele našoj zemlji".

S druge strane, Marija Mihajlov je prepričala svoje iskustvo na Evroviziji, i to baš u Švedskoj, 2016. godine u Stokholmu.

"Najbolje zezanje je uvek bilo u hotelima, tu smo se družili sa ostalim izvođačima i pratećim vokalima. Ja sam pila piće sa Mansom, pobednikom Evrovizije, upoznala sam Lorin, gledala sam uživo Džastina Timberlejka…", samo su neki od momenata koje je Marija proživela učestvujući na Evroviziji.

Da je Evrovizija takmičenje kojem se izvođači rado vraćaju znamo odavno, a to je za PLAY jutru potvrdila i Marija.

"Nekako sam se i ove godine nadala da će me neko pozvati da pevam bekove, jer je opet u Švedskoj a meni je to izgledalo kao neki znak, međutim nisam dobila poziv ove godine. Ali nastaviću da se nadam da ću
opet to iskusiti. Za mene je to bilo nezaboravno putovanje, hajlajt moje pevače karijere", zaključila je Marija.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: