Utorak, 27.02.2024.

13:40

Uskoro novi vrtić za 120 mališana iz Niša

Trenutno se izvode završni radovi na noom vrtiću koji se gradi na Panteleju.

Izvor: B92.net

Uskoro novi vrtić za 120 mališana iz Niša
Ilustracija/Foto: Vladimir Nenezic/Shutterstock

Vrtić će moći da primi 120 mališana iz ovog naselja, a kako se vrtić gradi na parceli na kojoj su se nekada nalazile višnje, simbolično je nazvan "Višnjica", navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

Prema rečima gradonačelnice Sotirovski vrtić u Panteleju je sagrađen u dogovoru sa sugrađanima koji žive u ovom naselju. Na taj način se mladim roditeljima izlazi u susret jer ne moraju svoju decu da vode u neki od vrtića u drugim delovima grada. Novi prostor za mališane pomoći će skraćenju liste čekanja, a sa vrtićem u Trupalu i vrtićem u Čairu lista čekanja biće ukinuta.

Gradonačelnica je dodala da je ovo peti vrtić koji grad gradi za najmlađe stanovnike za poslednje tri godine.

Nataša Stanković je dodala da se u GO Pantelej na izgradnju vrtića čekalo punih 30 godina. Istakla je da ovaj deo Panteleja postaje novi centar grada i da će taj prostor biti kompletno uređen, uključujući asfaltiranje ulica čiji su pravno-imovinski odnosi rešeni u proteklih godinu dana, kao i završetak Bulevara Svetog Pantelejmona.

Kada je u pitanju asfaltiranje ulica građevinske dozvole su izdate za ulicu Mije Aleksića, kao i za nastavak radova u Lapovačkoj i Staroplaninskoj na Viniku. Ulica ruža, kao i Ulica lipa i deo Borivoja Stevanovića u naselju Čalije su takođe u ovogodišnjem planu za obnovu, zatim Gospodska i druge saobraćajnice iznad Gornjomatejevačke ulice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: