Kultura

Ponedeljak, 14.05.2007.

14:48

Moja dobra vila

Originalni naslov: La Educacion de las Hadas, 2006.
Režija: Jose Luis Cuerda
Trajanje: 103'
Datum i mesto premijere: Četvrtak 17. maj u 20 i 30 u bioskopu Kosmaj

Izvor: B92

Default images

Nikolas pronalazi ženu svojih snova, Ingrid, i uz nju dobija malog Raula, sina za kojim je uvek žudeo. Ona radi kao orintolog, on je izumitelj igračaka. Raul ima 8 godina i veoma izražajnu maštu. Porodični sklad i ljubav izmedju njih troje je gotovo savršena sve dok Ingrid iznenada ne odluči da je gotovo i da odlazi!

Zašto? Niko ne razume njene razloge. Nikolas je očajan, a dečak pokušava da shvati iznenadni haos…

A onda se pojavljuje Sezar. Mlada Iračanka i studentkinja francuskog, sa snom da studira na Sorboni, ako ima dovoljno sreće da sakupi novac za školarinu. Sezar i Raul postaju prijatelji. Raul je ubedjen da je ona vila koja može da završi čitavu konfuziju i haos. I naravno ispuni njegove tri želje. Želi da bude 120 cm visok. Želi da se njegovi roditelji konačno razvedu da bi se ponovo zaljubili jedno u drugo. I želi da Nikolas kada se pomiri sa Ingrid, pronadje ženu koja ga voli, u stvari Sezar, ako ona to želi, jer je bolje za očeve da imaju dve žene umesto samo jedne.

Baziran na bestseleru francuza Didier Van Cauwelaert sa prožimajućim ekscentričnim humorom i strastvenom  interpretacijom glavnih likova, ovaj film je savremena bajka o  velikoj ljubavi i ogromnoj moći mašte. Priča  jednog dečaka kome se  život surovo menja, i koji zahvaljujući imaginaciji i snovima vraća osmeh na lice svima koje voli.

Višestruko nagradjivani španski  reditelj, scenarista i producent Jose Luis Cuerda nominovan je za Goya nagradu za najbolji adaptirani scenario, a mlada španska pevačica i glumica Bebe, koja u filmu tumači Sezar osvojila je ovu prestižnu nagradu za muziku u ovom filmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: