Svet

Četvrtak, 09.07.2020.

11:54

Prihodi dve trećine Italijana manji nego u februaru

U Italiji cene rastu u odnosu na period pre pandemije virusa, pokazala su nova istraživanja, dok su istovremeno prihodi 67 odsto građana manji nego u februaru.

Izvor: Tanjug

Prihodi dve trećine Italijana manji nego u februaru
Foto: Depositphotos, oneinchpunch

Konstantan osećaj nesigurnosti utiče na navike potrošača, od kojih je 45 odsto izrazilo zabrinutost za ekonomiju zemlje, a više od 70 odsto strahuje od novog talasa zaraze na jesen, pokazalo je novo istraživanje, prenosi Il Sole 24 ore.

Ističe se da je 27 odsto ispitanika kazalo u junu da ima mnogo niže prihode nego u periodu pre krize sa virusom kovid-19, a oko 40 odsto da ima malo niže prihode nego u periodu pre pandemije.

Oko 30 odsto Italijana strahuje da će se porodični prihodi smanjiti u narednom periodu.

Kako je navedeno, tokom blokade zbog korona virusa došlo je po porasta zainteresovanosti kupaca za školsku opremu, kao i za kompjutere i tablet računare.

Italija je prva evropska zemlja koja je početkom marta uvela stroge mere karantina u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, a iz blokade je izašla postepenim popuštanjem mera posle oko tri meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

22 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

5 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: