Svet

Četvrtak, 23.02.2017.

13:48

Zaboravićete WV i "golf" kada se pojave oni

Francuski proizvođač PSA Group očekuje da će kupovina GM-ovog Opela doneti kombinovanu prodaju od oko pet miliona automobila do 2022. godine.

Izvor: klix.ba

Zaboravićete WV i
Foto: Getty images

Važna je i ušteda od dve milijarde evra, prenosi Rojters.

Prodaja pet miliona vozila koju žele da postignu u periodu između 2020. i 2022. godine predstavlja rast od 16 odsto u odnosu na 4,3 miliona prodanih jedinica PSA Grupe i Opela u 2016.

PSA i Dženeral Motors potvrdili su prošle nedelje da su u toku pregovori preuzimanja GM-ovog Opela čime će PSA postati drugi najveći evropski proizvođač automobila, odmah nakon nemačkog Folksvagena.

Vest o verovatnosti kupovine i "uštedi" promenom politike u Opelu uzrokovala je zabrinutost zbog budućnosti fabrika Opela i Vauxhalla u Nemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu u kojima radi čak 38.000 ljudi.

Postoje osnovane sumnje da bi kupovina Opela dovela do brojnih otkaza, pa čak i zatvaranja jedne fabrike u Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

19 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: