Četvrtak, 29.01.2015.

09:40

QZ8501: Kopilot upravljao avionom

Avionom Er Azije koji se srušio u Javasko more upravljao je kopilot, pokazuju najnoviji podaci koje je obajvio Nacionalni komitet za bezbednost Indonezije.

Izvor: B92, BBC

Default images
Foto: Tanjug/AP

Ipak, iz Komiteta navode da nema ničeg neobičnog u tome što je kopilot Remi Emanuel Plesel upravljao avionom, iako je imao manje iskustva od pilota.

Nacionalni komitet za bezbednost saopštio je da je u trenutku rušenja pilot nadgledao rad aviona, a da je jedan od problema bilo i prebrzo poletanje.

Avion Ar Azije sa 162 pitnika i članova posade srušio se 28. decembra na leteo iz Indonezije za Singapur.

Indonežanski istražitelji takođe pokušavaju da istraže zbog čega se avion na broju leta QZ8501 srušio u predelu poznatom po velikim olujama prošlog meseca, dok su ostali avioni bez problema završili svoje putovanje.

Zvaničnici su nedavno izjavili da će obustaviti potragu sa telima u Javanskom moru, iako se još 90 osoba vodi kao nestalo. Do sada su pronađene 72 žrtve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: