Subota, 05.09.2020.

19:50

Žena koju traže u Italiji zbog terorizma uhapšena u Albaniji

Žena, za kojom se tragalo u Italiji zbog pokušaja da regrutuje ljude da se pridruže takozvanoj Islamskoj državi, uhapšena je danas u Tirani.

Izvor: Tanjug

Žena koju traže u Italiji zbog terorizma uhapšena u Albaniji
Ilustracija: Depositphotos/ viperagp91

To je saopštila albanska policija za borbu protiv terorizma.

Kako navodi policija, Lubjana Ðečaj (43) biće izručena Italiji, gde ju je sud u Milanu osudio na tri godine zatvora zbog povezanosti sa terorističkim grupama.

Ona je odvedena u pritvor u Tirani, prenosi AP.

Lokalni mediji prenose da je Ðečaj, koja je majka troje dece, pomagala da se organizuju venčanja ljudi u Albaniji i Italiji i onda ih slala u Siriju, preko Turske, kako bi se pridružili takozvanoj Islamskoj državi.

Sumnja se da je ona bila deo terorističke ćelije otkrivene 2014. godine u Italiji nakon što je sklopljen brak između jedne Italijanke i jednog Albanca.

Tada je u Italiji uhapšeno deset osoba.

Albanske vlasti tvrde da se u protklih četiri ili pet godina nijedan Albanac nije pridružio ekstremističkim grupama u Siriji ili Iraku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: