Petak, 08.07.2016.

11:58

Sa terena 50: Magija Pariza ili Ronaldove suze?

Izvor: B92

Sa terena 50: Magija Pariza ili Ronaldove suze?
Trideset dana, pedeset mečeva, dva preostala tima. Portugal i Francuska odlučiće o novom prvaku Evrope.

Tako se namestilo da jubilarno izdanje emisije Sa terena bude posvećenom jednom od tri najveća meča u svetu fudbala – finalu Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Kristijano Ronaldo i drugovi su svoje mesto u okršaju za pehar stekli pobedom nad Velsom (2:0), prvom u regularnom toku susreta, ali verovatno ne bi imali ništa protiv da osvoje trofej čak i bez datog gola, na penale.

S druge strane, "Galski petlovi" su sledili istoriju i tradiciju. Domaćin je dva od svoja tri velika pehara osvojio upravo među svojim sunarodnicima, u glavnom gradu svoje zemlje, a to se poslednji pui dogodilo 1998. godine na Mundijalu.

O svemu onome što smo gledali u polufinalima, kao i onome što nas čeka u velikom finalu – za vas su govorili novinar portala B92 Sport i urednik sportskog sektora naše kuće Miloš Šaranović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: