Sreda, 22.02.2017.

17:49

Dačić: Tražiti reviziju presude - vraćanje u prošlost

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Ljubljani da je traženje revizije presude haškog suda politički štetno.

Izvor: Tanjug

Dačić: Tražiti reviziju presude - vraćanje u prošlost

On je naveo te da je upitno ima li član Predsedništva BiH koji predstavlja bošnjački narod legitimitet za predlog revizije presude Međunarodnog suda pravde (MSP) o odgovornosti Srbije za genocid u Srebrenici 1995.

"To je vraćanje u prošlost, kontraproduktivan i politički štetan potez", rekao je Dačić dodavši da je MSP već doneo važeću presudu da Srbija nije učestvovala u srebreničkom genocidu, prenosi Hina.

Dačić je, odgovarajući na to pitanje novinarima nakon susreta sa slovenačkim šefom diplomatije Karlom Erjavcem, na čiji je poziv boravio u bilateralnoj poseti Sloveniji, istakao da je za BiH najvažnije da bude očuvana onako kako je definisana Dejtonskim sporazumom.

Takođe je dodao da je upitno da li ima Bakir Izetbegović, koji u Predsedništvu BiH predstavlja Bošnjake, "političku legitimaciju" za ulaganje zahteva za reviziju presude, što u BiH i u njenim odnosima sa Srbijom može da ima negativne posledice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: