Subota, 05.09.2015.

14:33

Podignute optužnice zbog smrti 71 izbeglice

Bugarske vlasti saopštile su da su podigle optužnicu protiv trojice muškaraca koji se povezuju sa smrću 71 izbeglice, piše Index.hr.

Izvor: index.hr

Default images
Foto: Tanjug

Tela izbeglica pronađena su u napuštenom kamionu na autoputu u Austriji.

Kako se navodi u saopštenju, trojica muškaraca optužena su za umešanost u organizovanoj kriminalnoj grupi. Jedan od njih, Cvetan Cvetanov uhapšen je u ponedeljak u Bugarskoj i veruje se da je on upravljao kamionom.

Među žrtvama tragedije su novorođenče i još troje dece.

Kamion s telima pronađen je 27. avgusta na putu koji vodi od mađarske granice prema Beču, a ostavljen je tamo 24 sata ranije.

Druga dvojica optuženih Metodi Georgijev i Kasim Hasan Saleh uhapšeni su prošle nedelje u Mađarskoj zbog sumnje da su se bavili trgovinom ljudima, te ih austrijska policija ispituje zbog sumnje da su počinili višestruko ubistvo.

Bugarski sud će u ponedeljak odlučiti da li će Cvetanova izručiti Austriji.

Među žrtvama je bilo Sirijaca, Iračana i Avganistanaca, ali tela još nisu identifikovana, iako je policija kontaktirala osobe koje tvrde da su njihovi rođaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: