Info

Sreda, 20.04.2005.

12:54

Divlji u srcu

Najpoznatiji DSS "frik" je stajlingom i izrazom razbio i osvežio vizuelnu monotoniju matične stranke

Izvor: Zoran Panoviæ

Default images

Svašta ljudi tetoviraju: Rebrača Silver surfera, Gurović Čiču, Legija ružu, Bekam krst i krila, jedan tip iz okoline Valjeva Slobu, Miru i s njima čak i nekadašnjeg šefa tamošnjih socijalista Aleksu Jokića. Nebojša Bakarec se, eto, opredelio za anđela, i to ne onog palog. To nije anđeo osvete. Kaže nam da ništa agresivno ne bi mogao da istetovira. Na ramenu. Sa zvezdama koje simbolišu put anđela: Jedna zvezdica je na "stelarnoj" tački, na razmeđu grudi i vrata. Iako je Bakarecov tatu, baš "jako dobar tatu", ni govora o laži i mimikriji kao u onoj pesmi EKV. Bez obzira da li su grudi maljave. Pored Željka Simića, Bakarec je jedini iz ovdašnjeg polit - arta, koji nosi kožne pantalone. Najpoznatiji DSS "frik" je stajlingom i izrazom razbio i osvežio vizuelnu monotoniju matične stranke. Ako njen lider voli Igi Popa, Bakarec bi komotno mogao da se uklopi i u prateći bend Nika Kejva, kao što ne sumnjamo da bi mu dobro stajala i ona jakna od zmijske kože koju je Nikolas Kejdž proslavio u Linčovom filmu "Divlji u srcu".

Piše pesme: "Budi apostol ako želiš. Budi anđeo ako možeš. Budi bog ako te hoće". Piše ih zbog žena. Sve liči na "karmu". Druga ploča u životu koju je kupio bila je baš Santanina "Black magic woman". Pesme su i razlog tetovaže. Svakodnevnim fitnesom održava anđela u poenti. Voli klasičnu muziku, rok i latino. Uprkos "anđelu" nije religiozan. Ali poštuje "duhovnu obnovu". Od studentskih dana nosi minđušu. Studirao je arhitekturu i bavio se dizajnom. Rođen je u Osijeku 1963. Od šeste godine živi na Starom gradu u Beogradu. Trenutno je tu zamenik predsednika opštine. U stranci je član Izvršnog odbora. Razveden je. Sin Bogdan mu je najveće blago u živou.

U DS je 1990. ušao zbog Koštunice. Osnivač je DSS 1992. Lokalna samouprava mu je opsesija jer se tu rezultati, kaže, nabolje vide. Štrajkovao je glađu tražeći pravo na život za Vuka i Danu kad ih je Miloševićeva milicija premlatila. Učestvovao je u studentskim demonstracijama, otkrio izbornu krađu na Kosovu, sa Amfilohijem sprečio da beogradska džamija doživi sudbinu niške. Izneo famozni disk iz Skupštine raskrinkavajući greške u biračkim spiskovima. Tada su ga prozvali "Robin Hud". Astralno i lirsko. Kroz osećaj za pravdu i demokratiju. Sjedinjeno u DSS Bodleru. "Budi nešto. Budi njen!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: