Sreda, 21.02.2024.

11:57

Prestonica je blokirana FOTO/VIDEO

Nekoliko stotina poljoprivrednika okupilo se na trgu u Madridu, gde su u toku protesti protiv politike Evropske unije i lokalne poljoprivredne politike.

Izvor: B92, Tanjug

Prestonica je blokirana FOTO/VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Poljoprivrednici zahtevaju ublažavanje povećanja troškova proizvodnje.

Kako je ranije najavljeno, uz poziv sindikata Union, četvrte poljoprivredne organizacije po snazi u Španiji, poljoprivrednici su sa gradskog trga krenuli ka ministarstvu poljoprivrede.

Tokom marša ka Madridu, poljoprivrednici su blokirali jedan put, u znak protesta zato što je Civilna garda sprečila 130 od 250 traktora da prođu.

Vladina delegacija u Madridu izvestila je u 11.00 sati pre podne da je 500 traktora pušteno u Madrid i da je sprečeno da prođe 150 poljoprivrednih vozila.

Španski poljoprivrednici zahtevaju smanjenje poreza, kao i ukidanje pravila Evropske unije zbog kojih su, kako tvrde, manje konkurentni u odnosu na poljoprivrednike izvan Unije.

Podsetimo, širom Evrope održani su protesti poljoprivrednika.
  • Pročitajte i:


"Ključa" u Atini VIDEO

Protest francuskih farmera: Sve okrenuli naopačke FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: