Rusi podigli avione: Počelo je

Vazdušno-kosmičke snage Rusije počele su vazdušne patrole duž linije razgraničenja između Sirije i Izraela na Golanskoj visoravni.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2024.

21:16

Rusi podigli avione: Počelo je
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Ovo je danas saopšteno iz ruskog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji.

"U cilju praćenja situacije, jedinice vojne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije organizovale su vazdušne patrole duž linije razgraničenja koja razdvaja oružane snage Izraela i Sirijske Arapske Republike", rekao je zamenik načelnika Centra Vadim Kulit, prenosi TASS.

Komentarišući situaciju u Siriji, ruski zvaničnik je rekao da su registrovana tri napada militantnih grupa na sirijske provladine snage - jedan u Alepu i dva u Idlibu.

Ranije danas, šefovi diplomatije Rusije i Sirije, Sergej Lavrov i Fejsal Mikdad, sastali su se u Moskvi i razgovarali o situaciji u Siriji, obnovi zemlje i promovisanju sveobuhvatnog rešenja, uz striktno poštovanje njenog suvereniteta, jedinstva i teritorijalnog integriteta, saopštili su iz ruskog ministarstva spoljnih poslova.

"Prilikom razmatranja daljeg jačanja rusko-sirijskog višestrukog partnerstva dogovoreni su praktični koraci u interesu povećanja obostrano korisne trgovinsko-ekonomske i humanitarne saradnje", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: