Utorak, 16.01.2024.

14:19

Amerika i Velika Britanija "udarili", opet

SAD i Velika Britanija izvele nove napade na Jemen.

Izvor: B92, Sputnjik

Amerika i Velika Britanija
ilustracija/EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Na meti su bili ciljevi u provinciji El-Bajda, rekao je za Sputnjik izvor u lokalnim vlastima.

Nešto ranije danas svetske agencije su prenele da je još jedan teretni brod pogođen projektilom nedaleko od obale Jemena. Britanska pomorska bezbednosna kompanija Ambrej upozorila je da je grčki brod koji plovi pod zastavom Malte pogođen.

Za sada nije saopšteno šta je tačno gađano, ali se po objavama na društvenoj mreži Iks može zaključiti da su mete bile povezane sa razmeštanjem oružja jemenskih Huta.

Podsetimo, američka vojska i njeni saveznici izveli su pre četiri dana udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu. To je bio prvi udar na Hute od kako je ta grupa počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru.

Jemenski Huti zapretili su odmazdom, a najavili su i da će gađati svaki brod koji prolazi pored njihove teritorije kod Jemena, ukoliko se posada ne oglasi pre prolaska i ne potvrdi da nema veze sa Izraelom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: