Napad na vojnu akademiju: Poginulo najmanje 25 vojnika, 40 ranjeno

Najmanje 25 vojnika je poginulo, a oko 40 je ranjeno danas u napadu bombaša samoubice na vojnu akademiju Džale Silad u somalskoj prestonici Mogadišu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2023.

19:05

Napad na vojnu akademiju: Poginulo najmanje 25 vojnika, 40 ranjeno
EPA/DAI KUROKAWA

Odgovornost za napad preuzela je militantna grupa Al Šabab, prenosi Blumberg.

''Vojnici su stajali u vrsti kada se bombaš samoubica razneo'', izjavio je kapetan somalske vojske Ali Farah.

Vojna kampanja koju su prošle godine pokrenule vladine snage i savezničke milicije primorala je Al Šabab, grupu povezanu sa Al Kaidom, da napusti velike delove teritorije u južnoj Somaliji, ali su militanti nastavili da vrše smrtonosne napade.

Krajem maja u napadima Al Šababa ubijena su najmanje 54 ugandska mirovnjaka u bazi južno od Mogadiša.

Al Šabab se od 2006. bori da sruši centralnu vladu Somalije i uspostavi sopstvenu vladavinu, zasnovanu na strogom tumačenju islamskog šerijatskog zakona, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: