Drama na moru: Prešli su "crvenu liniju"?

Kineski nosač aviona Šandong prošao je danas kroz Tajvanski moreuz, nakon čega je Tajpej rasporedio "odgovarajuće snage" kako bi pratio situaciju.

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2023.

11:25

Drama na moru: Prešli su
Tanjug/AP Photo/John Minchillo

U saopštenju Ministarstva odbrane Tajvana navedeno je da je flota plovila u južnom pravcu, sa kineske strane središnje linije, ali nije precizirano kada su brodovi primećeni u blizini Tajvana, preneo je Kjodo.

Ministarsvo odbrane potvrdilo je da flota Šandong nije prešla središnju liniju, koju su obe strane poštovale decenijama, navodi japanska novinska agencija.

Kineski borbeni avioni i brodovi su prešli na tajvansku stranu, nakon posete prošlog avgusta Tajpeju tadašnje predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: