U Leposaviću nastavljeni mirni protesti Srba VIDEO

Leposavić -- U Leposaviću je okupljen veliki broj građana koji protestuju 12. dan zaredom.

Izvor: Kosovo online
Podeli
FOTO TANJUG/DOPISNIŠTVO KIM/bs
FOTO TANJUG/DOPISNIŠTVO KIM/bs

Podsetimo, Srbi su se okupili kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog nelegitimnih albanskih gradonačelnika u opštinama na severu Kosova i dolaska specijalne policije.

Jutros su stigli na smenu italijanski vojnici Kfora koji su zamenili američki kontigent na terenu i koji obezbeđuju prostor između okupljenih na protestu i opštinske zgrade.

U toku jučerašnjeg dana uklonjena je i bodljikava žica kojom su pripadnici Kfora ogradili zgradu opštine. Umesto bodljikave žice, danas prostor oko opštine obezbeđuju vojnici Kfora koji stoje u obruču. Iza zgrade opštine su i dalje oklopna vozila specijalnih jedinica kosovske policije.

U Leposaviću se ispred vojnika Kfora već nekoliko dana održavaju tradicionalne Radničke sportske igre, čija organizacija u nastalim uslovima šalje poruku da građani neće odustati i da će u mirnom protestu nastaviti da čekaju do ispunjenja svojih zahteva, odnosno povlačenje specijalnih jedinica Kosovske policije sa severa Kosova, ostavke nelegitimnih gradonačelnika i puštanje na slobodu Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, koji su uhapšeni 29. maja u Zvečanu.

Građani leposavića juče su organizovali i akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Crvenim Krstom, koja je imala veliki odziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu